HomeOver ons

Over ons

Oprichters van AA Bladmuziek zijn twee dirigenten met een langjarige beroepservaring in binnen- en buitenland: Patrick van der Linden en Arjen Uitbeijerse. 

In 2010 werken ze samen aan een groots en educatief project met presentatie van een nieuwe bundel composities rondom de Psalmen. Centraal staan zettingen van het Geneefs Psalter en nieuwe composities op teksten van Ida Gerhardt en Marie van der Zeyde. Verdere uitgaven volgen en daaruit ontstaat de wens naar een meer professionele omgeving: Ars Audiendi wordt geboren. In 2017 sluit Rosemary van de Velde zich aan bij Ars Audiendi om zich hoofdzakelijk met PR bezig te houden. De naam wordt gewijzigd in AA Bladmuziek en besloten wordt tot een nieuwe website.

AA Bladmuziek is webshop voor vrijwel alle muziekuitgeverijen in Europa en daarbuiten en biedt haar klanten bladmuziek aan tegen aantrekkelijke tarieven. Het accent ligt vanaf de oprichting op levering van klassieke bladmuziek en uitgifte van nieuwe koormuziek. De klantenkring is vanaf de oprichting gegroeid: inmiddels weten vele koren, orkesten, muziekbibliotheken, muziekscholen, uitvoerende musici, muziekdocenten en andere muziekliefhebbers ons te vinden.

Team AA Bladmuziek Arjen Uitbeijerse    Team AA Bladmuziek Patrick van der Linden    Team AA Bladmuziek Rosemary van de Velde

Arjen Uitbeijerse                                    Patrick van der Linden                       Rosemary van de Velde

Wat betekent Ars Audiendi?

Bij de antieke en middeleeuwse scholen was de Musica één van de zeven vrije kunsten, de septem artes liberales. De Grieken vertaalden de kunst (ars) breed als ‘het kennis hebben van’. De kunst van het luisteren en verklaren van verschijnselen was belangrijk voor de Ars Musica. Om klassieke muziek te kunnen luisteren, is bladmuziek een belangrijke schakel in het transitieproces van componist naar luisteraar. Ars Audiendi: de kunst van het luisteren.

Webshop

In onze webshop vindt u ongeveer 200.000 uitgaven. Natuurlijk is het niet mogelijk al deze artikelen op voorraad te hebben, maar door goede contacten met de uitgevers en regelmatige nabestelling zijn onze levertijden ook bij niet voorradige artikelen kort: AA Bladmuziek levert al uw klassieke bladmuziek snel en goedkoop. Ook als uw gewenst artikel niet te vinden is in onze webshop, kunnen wij uw bladmuziek waarschijnlijk toch leveren. Zet uw wens op de mail

Advies op maat 

U kunt gebruik maken van onze expertise en programma-advies op maat inwinnen.